Matkailumuotoilun kesä 2020

40 päivää, 21 kehitysprojektia, 20 matkailumuotoilijaa! Aistin, että tässä on jotakin mihin haluan ehdottomasti mukaan! Onneksi pääsin tähän heimoon mukaan, kirjeenvaihtajana aluksi Wienistä käsin, jossa olin kevään opiskelijavaihdossa. Koko matkamme oli tosin virtuaalisesti toteutettu, ja meitä Matkailumuotoilijoita oli kaikkialta Suomesta, Hangosta Kemiin, Puumalasta Kalajoella akselilla! Ja kaiken kukkuraksi Henna polki heinäkuun ajan ympäri Suomen! Alla kerron omia fiiliksiä nyt oppimiskokemuksen jälkeen!

Matkaan lähdimme siis 8.6.2020 ja menetelmänä oli learning by doing– eli tekemällä oppii eikä menneitä kovinkaan pohdita vain katse tiukasti tulevaisuuteen! Näin ollen en vieläkään 40 päivän jälkeen tiedä, mitä moni meistä ” menneisyydessä” on oikein tehnyt! Mutta tiedän kyllä monen tulevaisuuden haaveista, vaikkapa yrittäjäksi alkamisen suhteen.

Mitä opin?

Yksi asia, jota ehdottomasti aion tulevaisuudessa seurata on, ”pidä ajatukset tulevaisuudessa, ei menneisyydessä”,”tee asia tänään, jos vaan voit ” ja ”kokeile rohkeasti uusia asioita”.Tulevaisuus on jo tunnin päästä, sekä toki myös 10 vuoden päästä, mutta huomisen tulevaisuus luodaan nyt.

Toinen asia jonka heti opin Tamoran Jaana Utilta, oli ” projektit eivät ole koskaan valmiita, niitä tehdään loppuun saakka täysillä, kunnes ne tilaajalle esitetään ja sitten siirrytään vasta sitten eteenpäin!

Kolmantena asiana opin erilaisia digialustoja, kuten esimerkiksi :

  • Canva- visuaalisiin töihin, kuten esim. Instagram- postauksiin
  • Trello– projektityökalu
  • TikTok– tein jopa pari videota
  • Twitter– opettelen edelleen
  • Videoeditointi- ja kuvamuokkausohjelmia
  • Facebook Business Manager – digimarkkinointia varten

Näiden taitojen lisäksi olen toki taas oppinut laajentamaan omaa maailmankuvaa. Etäopinnot itsellä varmaankin jatkuvat- ja olen kyllä huomannut, että ainakin itselle tämä tyyli todella sopii. Se, että heräisin aamulla klo 08 ja ajaisin toimistolle tekemään jotakin 8 tunniksi ei ole minua varten. Mieluummin seuraan luonnon kiertokulkua omasta olohuoneesta, jolloin työmatka on sopivat sellaiset 20 metriä.

Palvelumuotoilu, brändäys ja digimarkkinointi

Matkailumuotoilu- oppimiskokemuksen 40 päivää oli jaettu kolmeen eri teemaan: palvelumuotoiluun, brändäykseen sekä digimarkkinointiin. Lisää projekteista joissa olin itse mukana voit lukea täältä. Päivät koostuivat aamu- ja iltapäiväkahveista sekä asiantuntijaluennoista. Osa päivistä oli projektipäiviä, jolloin teimme 3- hengen tiimeisssä kehitysprojektejamme. Tuli muuten huomattua, että 3 hengen tiimi, on todella hyvä projekteissa!

Palvelumuotoilun kehällä opimme teoriaa palvelumuotoilusta ja otimme haltuun eri digivälineitä. Itselleni teemoista”brändäys” ja etenkin oman osaamisen myyminen oli haasteellinen. Miten minä 35-vuotias maailmanmatkaaja erotun muista? Oneksi apuna oman osaamisen hahmottamiseen oli heimon tuki, josta haluan erikseen kiittää Juusoa ja Merjaa. Heidän kanssaan pääsin ottamaan yhdessä digiloikkaa, sparrailemaan toisten oppimisia ja näkemään toisten huikeita digiloikkia esimerkiksi sosiaalisessa mediassa. Juuson pääsin tapamaan ihan livenä- koska hänellä oli myös heinäkuussa keikka Puumalassa. Maisteltiin mm. Haapasalon hatsapureja tietenkin!

Juuso Happonen kävi keikalla Puumalassa

Parvilento nro 2020 matkailun tulevaisuuteen

Digikehällä opimme digimarkkinointia ja matkamme Matkailumuotoilijoina huipentui virtuaaliseen Parvilentoon nro 2020 perjantaina 31.7.2020. Itse pääsin mukaan suunnittelemaan ohjelmaa. En ole aikaisemmin tapahtumia kovinkaan paljon suunnitellut, mutta opin taas monta uutta asiaa, mitä tulee ottaa huomioon etenkin ”virtuaalitapahtumia järjestettäessä”. Voit katsoa Parvilennon meidän verkkosivuilta täältä. Kesto noin tunti. Alla myös kooste mun ja Juuson Megatrendiarvonnasta! (3min)

Megatrendiarvonta 31.7.2020

Oppimiskokemukseen kuului myös henkilökohtainen sparraus Katjan Airaksisen ( Laaduntekijä Oy) kanssa. Käytin tämän hyödyksi siihen, että pohdimme yrittäjyyttäni ja omaa osaamistani. Hän myös kommentoi hyvin omaa liiketoimintasuunnitelmaani, jonka jo aloitin syksyllä 2019, mutta en ole vielä valmiina ollut siihen.

Lisäpotkua yrittäjyyteen on tuomassa 12-14.8.2020 pidettävät Xamkin Ship to Road- start up- festivaallit, johon lähden omaa liikeideaani pitchailemaan ja hakemaan taas lisää kokemuksia! Lisää näistä sitten myöhemmin!

Never stop learning

Katse eteenpäin ja suupielet ylöspäin- sanoo Elastinen. Matkailumuotoilijoiden tulevaisuus näyttää siis hyvältä, koronasta huolimatta. Osaaminen on timanttista, elämme tätä päivää, emme eilistä eikä liioin kuitenkaan huomista.

Matkailumuotoilija- oppimiskokemus on tuonut varmuutta omaan osaamiseeni, luovuuteen ja omiin projektihallintataitoihin. Käytännönläheinen oppimistyyli tukee omia muita teoreettisempia opintojani todella hyvin! Never stop learning- metodilla siis eteenpäin! Millaisen projektin sinä olet aloittamassa?

Alla vielä todistuksemme, huomaatko mikä logossa on kuvana ja tiedätkö kuka sen on suunnitellut?

Matkailumuotoilija- todistus

No logohan kuvaa koronaa ja sen on suunnitellut Joonas Utti, joka oli meidän yksi asiantuntijoista ja hän on luonut esimerkiksi Kikattava Kakkiainen- hahmot!

Mukavaa elokuuta !

– Marika-

Vastaa