After Ski-kulttuurin tulevaisuus Itävallassa ja oppeja Matkailumuotoilijana

Viimeinen koulutunti Wienin Erasmus-vaihdossa oli juhannusaattona 2020, jolloin pohdimme Innovation In Tourism- kurssilla Ischgl-hiihtokeskuksen nykyistä brändikuvaa ja mikä on Apré Ski- kulttuurin tulevaisuus Itävallassa? Lisäksi kerron oppejani Matkailumuotoilu- oppimiskokemuksesta, jota on nyt takana 16 päivää!

Mutta ensiksi alppitunnelmiin. Ainakin itävaltalaiset opiskelijat ovat sitä mieltä, että bileet jatkuvat jo ensi talvena as normal. Tulee uusia bile-biisejä ja Apré Ski-elämä jatkuu, kuten aina ennenkin, riehakkaana. Se jatkuuko bileet Ischglissä, as normal ja pysyykö kohteen slogan edelleen ”Relax if you can”- sen aika tosin näyttää. Kevään käänteitä selvitellään varmasti niin julkisesti kuin kulisseissa, mutta katseet ovat varmasti jo tulevaisuudessa. Esimerkiksi uusi Silvretta Therme- kylpylä aukeaa näillä näkymin vuonna 2021.

Itävaltalaiset tykkäävät juhlia ja hyvää esimakua saatiin jo juhannusviikonlopulta, kun Wieniläinen baari piti erityiset ” Hot Spot-bileet”, jossa turvavälit videoiden mukaan kyllä jo unohtuivat.

Ischglissä osa rinteistä on Sveitsin puolella

Milloin asiakkaat haluavat tamppaamaan monot jalassa after ski- humppaa? Hiihtokauden alkuun on nyt noin 4 kuukautta. Se on aika lyhyt aika. Mikäli toista korona-aaltoa ei tule ja Itävalta jatkaa samaan malliin koronan hoitamista, voi olla hyvinkin ,että uskolliset hiihtofanit palaavat nopeasti. Lähtisitkö sinä Ischgliin laskettelemaan hiihtolomalla 2021?

Innovaatioideoita Ischglille

Teimme kurssilla eri innovaatio ideoita Ischglin- hiihtokeskukselle ja näitä olivat mm. ”Skimping” eli Glamping vietynä laskettelurinteeseen, erilaisia applikaatioita, jolla voi katsoa jonotusajat hisseihin, ravintoloihin ja ski bussiin. Ideoina oli myös illalliset hiihtogondolissa ja erityisesti keskittyminen ”wellness” paketteihin, sekä brändin muokkaamista yleisesti lapsiystävällisempään suuntaan.

Toki puhuimme myös turvallisuudesta ja vastuullisuudesta ja ensi talvena pääsee 6 viikon ajan suoraan yöjunalla Tukholmasta Zell am Seehen! Lisätietoja tästä junayhteydestä täältä.

Uuden edessä vaihdon jälkeen!

Matkailumuotoilijana eteenpäin!

Vaihtoni jälkeen, on aika keskittyä opinnäytetyöhön ja lisäksi Tamora Oy:n matkailumuotoilu oppimiskokemukseen. Meillä on 40 päivää aikaa tehdä 21 projektia, pienryhmissä. Ekat projektit ovat valmiita ja tähän asti olen oppinut ainakin palvelumuotoilusta yleisesti, aloittanut Twitterin ja Pinterestin käytön sekä oppinut Canvaa, WordPressiä…

Eennen kaikkea olen tavannut aivan huikean, motivoituneen porukan, jonka kanssa on ihanaa oppia yhdessä joka päivä jotain uutta! Meitä osallistujia on Wienistä Kemiin akselilla ja on todella hauskaa seurata, kuka mistäkin päin kannon nokkaa yhteisiin hetkiin osallistuu!

Teemoina oppimiskokemuksessa ovat palvelumuotoilu, brändityö ja digitaalinen markkinointi ja näkyvyys, joten ollemme todella ajan hermoilla! Aisaparini kanssa teimme ekan kehitystyömme Kuopiolaiselle Kulttuurikeinulle, joka tarjoaa osuuskunnan kautta eri kulttuuripalveluita kuten musiikkiesityksiä, nukketeatteria, runotyöpajoja ja paljon muuta.

Lähdimme liikkeelle tekemällä swot-analyysin pohjautuen tietoihin esim.verkkosivuilta. Tämän jälkeen määrrittelimme vision, kaksi asiakasprofiilia ja suunnittelimme kaksi kärkituotetta / palvelukokonaisuutta.

Suraavaksi hyödynsimme parviälyä eli esittelimme ideamme muille Matkailumuotoilijoille ja saimme näin sparrauksen avulla vielä lisäbuustia, kunnes esittelimme lopulliset ideamme Kulttuurikeinun jäsenille. Tunnelma esityksen aikana oli leppoisa ja koimme Matkailumuotoilijoina, että saimme osuuskuntaan uutta puhtia sekä heidät itse myös miettimään, kuinka matkailua ja kulttuuria voi yhdistää!

Kulttuurikeinulle teimme esityksen Canva-ohjelmalla

Huomio erityisesti Lapin alue! Tamora on järjestämässä Muutosmuotoilutoimisto- oppimiskokemuksen, joka alkaa elokuussa, haku on auki kaikille aloille! Lisätietoja täältä. Tämä on siis hieman pidempi kun Matkailumuotoilu-oppimiskokemus, mutta todella suosittelen, sillä sen avulla varmasti aukeaa uusia näkökulmia, verkostot kasvavat ja opit palvelumuotoilua, brändityötä ja ennen kaikkea digiasioita!

Seuraavassa blogissa lisää matkailumuotoilusta!

Hyvää kesää!

auf Wiedersehen!

-Marika-

Vastaa