Verkostoituminen ja oman osaamisen näyttäminen matkailualalla

Tällä kertaa käsittelyssä on verkostoituminen ja erityisesti LinkedIn, ja sen hyödyntäminen matkailualalla. Löytyykö sieltä matkailualan työpaikkoja? Kannattaako kokkien ja vastaanottovirkailijoiden sinne edes liittyä? Vastaus näihin kysymyksiin on: kyllä. Seuraavaksi kerron oman verkostoitumiseni kehityksen kevään 2020 aikana ja toivon, että myös sinä saat motivaatiota verkostoitumiseen!

Maailma on avoinna verkostoille

Itse olen huomannut, että monikaan matkailualan ammattilainen ei ole LinkedInissä. Miksi näin? Esimerkiksi matkailualan opiskelijoille se kuitenkin luo loistavan mahdollisuuden luoda kontakteja tuleville työpaikoille!

Tilanne helmikuussa 2020 oli se, että mulla oli noin 70 seuraajaa LinkedInissä. Entisiä ja nykyisiä työkavereita, esimiehiä sekä opiskelukavereita. Ajattelin, että voin vain verkostoitua niiden ihmisten kanssa, jotka olen joskus tavannut. Väärin, verkostoitua voi ja pitääkin ilman, että välttämättä olette koskaan ennen tavanneet! Koronan vallatessa maailman ja jäädessäni Wieniin viettämään koronavaihtokevättä päätin, että nyt täytyy kasvattaa verkostojani.

Lähdin liikkelle ”linkkarista”. Aloitin katsomalla LinkedIn nerojen kuten Pipsa Aron vinkkejä, seuraamalla Sani Leinoa ja latasin Tom Laineen ilmaisen LinkedIn oppaan. Tietoa siitä, kuinka omaa profiilia voi kehittää ja luoda sisältöä on todella paljon! LinkedIn on ilmainen, toki Pro- versiolla saa lisäominaisuuksia käyttöön, mutta ainakin itselleni ilmaisversio kyllä riittää tässä vaiheessa.

Miten kasvattaa verkostoja?

Seuraava askel, siis verkostoituminen, miten se onnistuu? Itse olen osallistunut kevään aikana lukemattomiin webinaareihin ja olen sieltä bongaillut matkailualan ihmisiä ja etsinyt heidät LinkedInistä. Olen huomannut, että heitä ei siellä kuitenkaan aina ole, tai profiilissa on se 15 seuraajaa ja profiilikuvakin puuttuu.

Toinen tapa kasvattaa verkostoja, ovat LinkedInin verkostoitumishaasteet, joiden kautta voi helposti löytää myös muiden alojen kiinnostavia persoonia. Rohkeasti vain klikkailemaan ja hankkimaan uusia kontakteja, mutta lähetä aina henkilökohtainen verkostoitumispyyntö ja esittele itsesi ja osaamisesi/ kiinnostuksen kohteesi.

Kolmas tapa on sitten Facebook ryhmät– kuten Matkailun Parhaaksi ryhmä. Sieltä löytyy yli 2600 matkailualan ammattilaista, tosin heistäkään kaikki eivät todellakaan ole LinkedInisssä.

Neljäs vinkki on sitten LinkedIn feedi, joka muokkaantuu sitä mukaan kun kontaktit kasvavat. Kun mielenkiintoinen postaus tulee vastaan, niin rohkeasti vain stalkkaamaan, millainen henkilö on postauksen takana ja lähettämään verkostoitumiskutsua, aina niitä ei hyväksytä, syystä tai toisesta. Toisaalta olen saanut myös vastauksen viestiin viikkojen päästä, ja selityksiä etteivät ole LinkedInissä aktiivisesti. Kannattaa nyt jonkinlainen rutiini kuitenkin olla LinkedInissä vietettyyn aikaan.

Viides vinkki vitonen on se, mikä LinkedIn edes on. Siis hakukone. Hakukenttään vain titteli ja hieman rajaat hakua, esimerkiksi Suomeen, niin saat helposti kaikki hakua vastaavat profiilit. Ilmaisversiossa on tietty kuukausiraja hakujen suhteen, mutta alkuun pääsee hyvin, ja oppii miten alusta toimii.

Looking for new opportunities

Laitoin omaan header- kohtaan ” Looking for new challenges” – asia josta toiset sanovat, ettei kannata laittaa, ja toiset sanovat, että kannattaa laittaa- jos siis etsit töitä tai olet avoinna uusille mahdollisuuksille. Kun olin saanut noin 200 kontaktia, sain kaksi ensimmäistä työtarjousta. Jouduin kieltäytymään, koska olen vielä virallisesti työsuhteessa ja opintovapaalla. Tosin meillä on menossa YT:t joten juhannuksen jälkeen selviää, olenko yksi niistä jotka todella etsivät uutta työtä. Silloin kyllä laitan tuon tekstin takaisin headeriin. Ja kyllä, olen jo nyt avoinna uusille työmahdollisuuksille!

Verkostoitua kannattaa ympäri maailman

Summasummarum, matkailualan (piilo)työpaikkoja on olemassa! Vaikka itsekkin olen saanut aikaisemmat työpaikkani pääsääntöisesti joko suoraan esim. Staffpointin kautta, tai hakemalla perinteisesti ilmoitettuun työpaikkaan. Ajat ovat muuttuneet, eikä kaikkia paikkoja haluta edes julkiseen hakuun, sillä hakuprosessi on raskas työnantajalle.

Oman osaamisen myyminen ja digitaalinen jälki

Seuraavaksi sitten oman osaamisen myyminen. Mitä se on? Pysähdy miettimään, mikä on se ydin juttu, mitä haluat myydä? Miten voit auttaa yritystä tai työnantajaa palveluittesi avulla? Mielestäni on hyvä kirjoittaa ylös omat arvot ja tarpeet, sekä unelmat. Mitkä asiat ovat unelmien esteenä? Millainen olisi unelmaduunisi ja miten voit sen saavuttaa? Kun omat vahvuudet ja unelmat ovat selvillä, on niitä helpompi palastella avainsanoihin. Näitä avainsanoja tulisi sitten LinkedInissä monipuolisesti käyttää. Kannattaa kysyä työkavereilta ja ystäviltä, että miten näkevät oman osaamisesi, yllätyt varmasti!

Nyt on tärkeää, että sinusta löytyy jonkinlainen digitaalinen jälki. Voi olla, että sinulla on hyvät verkostot ja tunnet paljon ihmisiä, mutta miksi et näytä sitä verkossa? Ja jos omat verkostot eivät ole vielä laajoja, aloita tänään. Ja tee tavoite itsellesi, elokuun loppuun mulla X määrä seuraajia. Oma tavoite on 500 juhannukseen mennessä, katsotaan onnistuuko se! Pipsa Aron sanoin” määrä korvaa laadun” LinkedInisssä. Jos ei olla vielä vekostoiduttu niin mun profiilin löydät tästä. Olen keväällä tehnyt Oamkin Digitarinat- kurssia ja siinä tein itsestäni tämmöisen sivun, käy kattomassa ja rohkeasti kommentoi!

Kun haet työpaikkaa ja teitä on kaksi todella hyvää hakijaa, sama koulutustausta, laaja työkokemus ja suosittelijat. Toinen on aktivoitunut LinkedInissä ja toisella on se 70 seuraajaa, kumman luulet, että palkataan?

Ps. Pääsin mukaan Tamora Muutosmuotoilun vetämään 40 päivän #matkailunmuotoilijat koulutukseen! Kannattaa seurata meitä esimerkiksi Instagramissa ja kuulet lisää tästä matkasta kesän mittaan myös tässä blogissa!

Terkuin Wienistä,

Marika Auvinen

Vastaa