Muutto Puumalaan!

Aloitin opintovapaan syyskuussa 2019 ja opinovapaani aikana suoritan restonomi Yamk- opintojani sekä keväällä 2020 olisi tarkoitus lähteä Erasmus vaihtoon Wieniin, mutta siitä sitten myöhemmin lisää!

Opintovapaalle jäädessäni suurin muutos oli muutto Puumalaan, jossa olen kyllä viettänyt lapsuuteni kaikki kesät. Mutta nyt muutin siis ihan oikeaksi Puumalalaiseksi, mitä moni kaveri ja tuttava hieman ihmetteli. Minä 34-vuotias maailmanmatkaaja muka asettuisin asumaan noin 2000 asukkaan kuntaan Etelä-Savoon, jossa jopa R-kioski lopettaa toimintansa?

Puumalan kunta toivotti myös tervetulleeksi asukkaksi kirjeellä jossa mainittiin uuden asukkaan ilmaisesta Wenno-risteilystä. Hieman kaukainen ajatus näin lokakuussa, mutta ehkä sitten ensi kesänä. Kirjeessä myös mainittiin Puumala-lehdestä joka toimii pääasiallisena viestintäkanavana somen lisäksi paikallisille sekä ympäri maailmaa asuville Puumala- faneille. Pääsin itsekkin jo Puumala-lehteen kertomaan kissahostelli- ideastani jota lähden ns. pitchaamaan Saudi- Arabiaan marrakuussa kansainvälisiiin Start Up- kilpailuihin.

Olen nyt hiljalleen asettunut asumaan vihdoin ” omaan kotiin ”, tähän asti olen aina asunut solukämpissä ympäri maailman. Asun mukavasti Puumalan rakennetussa ensimmäisessä kerrostalossa, tiedätkö mikä talo sen on? Mummoni sisarpuoli oli yksi ensimmäisistä talon asukkaista ja nyt asun itse tässä talossa ja asunnossa ja kirjoittelen tätä blogia. Sellaista elämän kiertoa.

Isäni on kotoisin siis Puumalasta ja lapsuuden mummolani ja isäni kotitalo sijaitsee lähellä kirkokylää. Tämänhetkinen ” mökkimatkani” on todella oivallinen, datsalle, ” maalle” pääsee vartissa kävellen.

Olen aikaisemmin ollut menevää tyyppiä ja auton perävalot vilkkuen vaihtanut usein paikkaa. Täällä sitä tunnetta, että haluaa lähteä pois ei ole vielä tullut. Okei tottakai on välillä hyvä käydä haistelemassa myös kaupungin tuulia. Mikkeliin pääsee kätevästi bussilla monta kertaa päivässä ja siitä voi sitten jatkaa vielä bussilla tai junalla suuntaan tai toiseen.

Mikä sinusta on parasta Puumalassa?

Puumalan silta

Vastaa